asd
спорт
02 декември 2023
Џеси Дигинс триумфираше на 10 километри во Јеливаре

Американката Џеси Дигинс триумфираше на Светскиот куп во скијање крос-кантри за жени на 10 километри слободен стил во Сплит старт во Јеливаре (Шведска). Таа го истрча растојанието за 24:48,3 минути, пред Еба Андерсон (Шведска) за 23,1 секунди. Друга Швеѓанка, Моа Илар, го освои третото место, со 25,6 секунди зад Дигинс. Дигинс го предводеше пласманот на Светскиот куп со 347 бодови, пред уште една Американка, Рози Бренан, која заврши на шестата позиција и има 330 бодови на заслуга, и четвртата од денешниот старт, Ема Рибом, со 324. Андерсон води во…

македонија
политика
asd
спорт
02 декември 2023
Џеси Дигинс триумфираше на 10 километри во Јеливаре

Американката Џеси Дигинс триумфираше на Светскиот куп во скијање крос-кантри за жени на 10 километри слободен стил во Сплит старт во Јеливаре (Шведска). Таа го истрча растојанието за 24:48,3 минути, пред Еба Андерсон (Шведска) за 23,1 секунди. Друга Швеѓанка, Моа Илар, го освои третото место, со 25,6 секунди зад Дигинс. Дигинс го предводеше пласманот на Светскиот куп со 347 бодови, пред уште една Американка, Рози Бренан, која заврши на шестата позиција и има 330 бодови на заслуга, и четвртата од денешниот старт, Ема Рибом, со 324. Андерсон води во…

македонија
политика
asd
спорт
02 декември 2023
Џеси Дигинс триумфираше на 10 километри во Јеливаре

Американката Џеси Дигинс триумфираше на Светскиот куп во скијање крос-кантри за жени на 10 километри слободен стил во Сплит старт во Јеливаре (Шведска). Таа го истрча растојанието за 24:48,3 минути, пред Еба Андерсон (Шведска) за 23,1 секунди. Друга Швеѓанка, Моа Илар, го освои третото место, со 25,6 секунди зад Дигинс. Дигинс го предводеше пласманот на Светскиот куп со 347 бодови, пред уште една Американка, Рози Бренан, која заврши на шестата позиција и има 330 бодови на заслуга, и четвртата од денешниот старт, Ема Рибом, со 324. Андерсон води во…

македонија
политика